29

3 weken in Sri Lanka: route en reistips

Sigiriya, 3 weken in Sri Lanka

Afgelopen zomer waren mijn vriend en ik voor 3 weken in Sri Lanka en kwamen we erachter hoe fantastisch en relax dit land is. Geen wonder dat het steeds populairder wordt onder reizigers! Geheel terecht ook, want het land heeft zoveel te bieden. Van tevoren schreef ik al 7 redenen op om naar Sri Lanka te gaan en het land heeft uiteindelijk aan al onze verwachtingen voldaan en heeft ons zoveel meer gegeven. Wat mij betreft moet dit eilandje onder India dus echt op je bucket list komen te staan.

Om je een beetje op weg te helpen, zal ik je laten zien waar wij tijdens onze 3 weken in Sri Lanka allemaal geweest zijn. In 3 weken tijd kun je al behoorlijk wat van het land zien, al moet ik toegeven dat ik graag nog een week (of 2) extra gehad had om onder andere het noorden te verkennen. Ja, in het noorden zijn we helaas niet geweest. We hebben wel veel andere plekken mogen bezoeken, dus lees mee en doe inspiratie op voor je eigen rondreis!

Sigiriya rots beklimmen

De route bepalen

Het plannen van de route was behoorlijk lastig. We zouden voor 3 weken gaan en wilden graag het Perahera festival in Kandy meemaken, dat op bepaalde data plaatsvindt. Hier planden we de rest van onze reis dus een beetje omheen, wat af en toe lastig was, maar als je iets graag wilt dan lukt het echt wel.

Verder waren we graag naar het noorden gegaan, maar vergeleken met de rest van de plekken die we wilden zien, lag dit nogal uit de route. Uiteindelijk zou het noorden teveel tijd in beslag nemen en kozen we ervoor dit over te slaan, ook omdat er andere plekken waren die nog meer onze voorkeur hadden.

Foto's van Sri Lanka, bergen Ella

3 weken in Sri Lanka: waar, wat en hoe?

Hieronder dan de precieze route en hoe we van plek naar plek zijn gereisd. We hebben ook superveel gave dingen gedaan, zoals walvissen spotten en natuurparken bezocht, dus die uitstapjes zet ik er ook tussen.

Onze reis begon op 3 augustus 2015 toen we ’s avonds via Dubai en de Malediven naar Colombo vlogen, de hoofdstad van Sri Lanka. De terugreis begon op 24 augustus in de avond, maar we landden pas op 26 augustus in de avond weer op Düsseldorf, vanwege de twee overstappen.

3 augustus
Vliegen

’s Avonds vliegen we vanaf Düsseldorf, we hebben een overstap in Dubai en één in de Malediven. Het is lang reizen, maar dit scheelde minstens 100 euro per persoon.

4 augustus
Colombo

In de avond komen we eindelijk aan in de hoofdstad en we regelen een taxibusje met een stel andere reizigers richting ons eerste AirBnb verblijf.

5 augustus
Colombo + busreis naar Polonnaruwa

We bekijken de stad en vertrekken aan het begin van de middag met een bus naar Polonnaruwa. De bus zit bomvol, maar het is zeker gezellig. Onderweg zien we de eerste olifant. We komen aan het begin van de avond aan in Polonnaruwa.

6 augustus
Polonnaruwa

We huren fietsen en gaan de oude stad verkennen. Echt een aanrader! Een lekker Hollandse manier om de dag door te komen.

7 augustus
Sigiriya

We staan vroeg op en nemen de bus naar Sigiriya. Daar beklimmen we de Leeuwenrots en lopen we wat rond in de omgeving. We keren ’s avonds weer terug naar Polonnaruwa. Een dagtrip naar Sigiriya vanuit Polonnaruwa is goed te doen.

8 augustus
Busreis naar Arugam Bay

In de ochtend nemen we vanuit Polonnaruwa de bus richting de oostelijke kustplaats Arugam Bay. We moeten twee keer overstappen, maar de lokale bewoners zijn behulpzaam dus dit gaat allemaal goed. Aan het eind van de middag zijn we op de plaats van bestemming.

9 augustus
Arugam Bay

Deze dag relaxen we aan het strand.

10 augustus
Arugam Bay

Tijd om te surfen! In de avond zien we vervolgens een groep wilde olifanten. Supervet!

11 augustus
Arugam Bay

Vanuit Arugam Bay gaan we op safari naar Kumana National Park, ook wel bekend als Yala East. Lees hier waarom je voor Kumana National Park of juist voor Yala National Park moet kiezen.

12 augustus
Tuktuk en busreis naar Mirissa

Vandaag verlaten we Arugam Bay en nemen we de tuktuk en de bus naar de zuidelijke kustplaats Mirissa. De eerste twee uur hebben we een tuktuk, daarna zitten we weer in een lekker volle bus. In Mirissa komen we ’s middags aan.

13 augustus
Mirissa

We chillen weer een dagje op het strand.

14 augustus
Mirissa

In de ochtend gaan we walvissen spotten. De rest van de dag voelen we ons superberoerd en doen we niet zoveel meer. Maar de walvissen waren het zeker waard.

15 augustus
Galle

Vanuit Mirissa maken we een dagtrip naar Galle. ’s Ochtends heen met de bus en ’s avonds weer terug. Dit is goed te doen en je kunt in een dag tijd veel van Galle zien!

16 augustus
Busreis naar Haputale

We nemen de bus vanuit Mirissa richting Haputale. Hier komen we ’s middags aan.

17 augustus
Haputale

Vroeg in de ochtend nemen we de tuktuk naar het indrukwekkende natuurgebied Horton Plains. Enorm mooi is het daar, echt een must-do wanneer je in Sri Lanka bent.

18 augustus
Trein naar Ella

We nemen ’s ochtends de trein naar Ella, een supermooie treinrit! In Ella beklimmen we ’s middags Little Adam’s Peak.

19 augustus
Ella

In Ella kun je over de treinrails wandelen, dus dat deden we vandaag. Wat een mooie omgeving daar.

20 augustus
Ella

Vandaag wandelen we door de bergen en bezoeken we de watervallen in de buurt van Ella. We vinden een superfancy hotel met een schitterend uitzicht en goedkope drankjes, dus ook daar hebben we goed van genoten.

21 augustus
Trein naar Kandy

We nemen de trein richting Kandy en komen daar ’s middags aan.

22 augustus
Kandy

Overdag bekijken we de stad en ’s avonds gaan we naar het fameuze Perahera festival! Het is echt de moeite waard om je reis hier omheen te plannen. Lees er hier meer over. Op deze site vind je de informatie en data voor 2016.

23 augustus
Bus naar Colombo

In de middag nemen we de bus naar Colombo. In Colombo hebben we een superluxe hotel geboekt voor onze laatste nacht. Een fijne afsluiter van de reis.

24 augustus
Colombo/vliegveld

We chillen de hele dag in het fantastische hotel. ’s Avonds vliegen we weer richting huis.

25 augustus
Vliegen

We vliegen weer via de Malediven en Dubai richting Düsseldorf. Een lange, lange reis…

26 augustus
Thuis

’s Avonds landen we in Düsseldorf en is ons grote avontuur tot een einde gekomen.

Hadden we het anders willen doen?

Nee, dit was voor ons de ideale route en het meeste wat we uit onze drie weken konden halen. We hebben van alles wat meegekregen: strand, cultuur en natuur, dus dat was echt perfect.

Tips voor het plannen van je Sri Lanka reis

Wanneer je een reis door Sri Lanka aan het plannen bent, bedenk dan eerst wat je graag wilt doen of zien. Als je meer van strand houdt, dan kun je meer stranddagen inplannen. Je kunt ervoor kiezen naar andere kustplaatsen te gaan, zoals Trincomalee en de plaatsen hier in de buurt.

Wanneer je meer van cultuur houdt, kun je ook naar Anuradhapura en Dambulla gaan. Voor het wat minder ontdekte Sri Lanka kun je uitwijken naar Jaffna en de rest van het noorden.

Ook kun je ervoor kiezen meer nationale parken te ontdekken… Keuze genoeg en voor ieder wat wils!

Koe in Sri Lanka

Prioriteiten stellen

Wat je kunt gaan bekijken, ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid tijd die je hebt. Hierbij is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Wij waren graag nog naar het noorden gegaan en ook Trincomalee en de omgeving stonden in eerste instantie op onze lijst, maar het werd allemaal teveel en te vol voor ‘slechts’ 3 weken in Sri Lanka. We moesten dus helaas gaan schrappen. Uiteindelijk hebben we een ideale balans kunnen vinden in wat wij belangrijk vinden en in wat haalbaar was.

Op Sigiriya, Sri Lanka

Doe wat research naar Sri Lanka en bedenk goed van tevoren wat je verwacht van je reis en wat je sowieso wilt zien of doen. Plan hier je reis omheen! Stop je planning niet al te vol en maak het haalbaar, zodat je niet aan het haasten of stressen bent tijdens de vakantie en je niet teleurgesteld wordt wanneer je iets moet schrappen. Voor vragen en tips kun je altijd bij mij terecht via het contactformulier. Hopelijk heb je wat aan onze route van 3 weken in Sri Lanka!

Pinterest route Sri Lanka 3 weken

Dit vind je vast ook leuk

29 Reacties

 • Beantwoord
  Jitske
  9 maart 2016 at 00:12

  Geweldig om je blogs over Sri Lanka te lezen.
  Ik ben van plan deze zomer 4 weken rond te reizen in Sri lanka en af te sluiten op de Malediven.
  Nu al zin in!
  Heb jij tips voor een logische route in 4 weken?
  Ik zelf heb nu iets in mijn hoofd als:
  Colombo – Anurhadapura – Trincomalee – Polonarwu – Dambulla (met bezoek Minneriya park) – Sigiraya – Kandy – Nawara Eliya met horton plains – Ella – Unawatuna of Mirrissa – Galle – Negombo.
  Zou dit logisch en goed te doen zijn met OV of is het veel te ambitieus?
  Zou eigenlijk Arugam Bay en Jaffna ook nog wel in willen plannen! Maar poeh keuzes keuzes haha. Arugam bay is ook vrij lastig te bereiken met de bus (overstappen) volgens mij…
  Dankjewel alvast voor je advies :)

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   10 maart 2016 at 12:59

   Hey Jitske, wat superleuk dat je voor zo’n tijd naar Sri Lanka gaat! Ben wel een beetje jaloers ;)
   Het OV in Sri Lanka is goed te doen, ook als je moet overstappen. Soms duurt het even, maar mensen willen je altijd helpen. Soms is het makkelijk om een stuk met een tuktuk te gaan – die kan je dan naar een wat centraler punt brengen bijvoorbeeld. Is wel wat duurder, maar nog relatief goedkoop en relax, en zo’n tuktuk chauffeur rijdt je gerust twee uur verder.

   Je route lijkt me wel prima, al ligt Trincomalee dan wel weer een beetje ‘uit de route’. Het is zeker wel te doen hoor! Zoals je las, lag bij ons Arugam Bay nogal uit de route, maar het was wel tof om zo’n plaats in het oosten mee te pakken. Vanuit Trincomalee schijn je ook echt mooie stranden te kunnen bezoeken in de buurt. Arugam Bay kun je eventueel ook nog vanuit Trincomalee bezoeken, maar is wel met overstappen (twee keer geloof ik zelf). Je moet dus vooral inschatten hoeveel tijd je nog hebt en of je dan wel genoeg tijd over hebt in andere plaatsen.
   De Horton Plains zou je ook vanuit Haputale kunnen doen, en dan zou je met de trein naar Ella kunnen gaan, dit is echt een mooie rit!

   Ik ben zelf niet in Anurhadpura geweest, maar het schijnt vergelijkbaar te zijn met Polonnaruwa. Misschien kun je daar nog een keuze in maken? Dan hoef je wat minder te haasten, want nu heb je best een vol schema! (Ik weet ook niet hoelang je in Sri Lanka blijft en hoelang in de Malediven) Dus je zou nog kunnen overwegen één van de twee over te slaan.

   Het laatste deel (Kandy – Nawara Eliya – Ella – Mirissa – Galle – Negombo) lijkt me in ieder geval een goede route. Vooral Ella zou ik aanraden een paar dagen te blijven en van de omgeving te genieten. De rest is natuurlijk ook supermooi ;)

   Het is dus, afhankelijk van hoelang je er bent, best wel ambitieus maar op zich te doen. Misschien dat je nog iets kunt schrappen. Als je Jaffna er ook nog bij wilt doen, wordt het denk ik wel echt te overvol helaas. Een keuze die wij toen ook hebben moeten maken ;)

   Ik hoop dat je er wat aan hebt en ben benieuwd naar wat je gaat doen!

   • Beantwoord
    Jitske
    10 maart 2016 at 13:11

    Ja, zie nu dat het er een beetje verkeerd in staat.
    Ik ga 4 weken naar Sri Lanka en daarna nog 1,5 week naar de Malediven.
    Dus heb de volle 4 weken te besteden in Sri Lanka.
    Dan is het alweer wat haalbaarder denk ik, haha.
    Jaffna en Arugam bay ga ik denk ik maar wel overslaan maar Trinco blijft er wel in. Wil heel graag walvissen spotten daar :)

    • Beantwoord
     Kim op de wereld
     10 maart 2016 at 16:18

     Ohh dat scheelt, dan heb je wat meer tijd dan ik dacht ;) Je kunt ook walvissen spotten in Mirissa, maar Trincomalee heb ik veel goeds over gehoord dus daar zou ik wel heengaan ja!

     • Jitske
      11 maart 2016 at 19:55

      In Mirrissa is het dan geen goed seizoen dus dan moet ik in Trinco zijn. Plus dat de oostkust qua weer ook beter zal zijn in mijn periode dus wel prettig om daar dan wat dagen door te brengen. Wat vond jij leuker? Mirrissa of Unawatuna?

     • Kim op de wereld
      13 maart 2016 at 17:27

      Wij waren in de zomervakantie in Mirissa (Augustus) en dat was prima :) Unawatuna ben ik niet geweest, dus daar kan ik helaas niets over zeggen!

 • Beantwoord
  Yvonne
  9 maart 2016 at 21:25

  Klinkt als een fijne route die jullie gedaan hebben. Wij gaan 4 weken die kant op en hebben een iets ander rondje op de planning staan, blijven wat langer op sommige plekken omdat onze meiden pas 1 en 3 zijn en we die (en onszelf!) ook wat rust moeten gunnen op vakantie ;)

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   10 maart 2016 at 13:01

   Logisch dat je het met twee jonge kids erbij wat rustiger aan doet! Wij wilden zoveel mogelijk zien en er toch nog zoveel mogelijk van genieten, dit was voor ons echt ideaal. Maar wat heerlijk dat jullie vier weken die kant op gaan zeg, ben heel benieuwd naar jullie ervaringen! Volgens mij is Sri Lanka echt een ideaal land om met kinderen te reizen, ik zag het best veel in ieder geval. Veel plezier met de voorpret!

 • Beantwoord
  truud
  29 juni 2016 at 22:58

  Leuk om allemaal te lezen, Kim. Wij gaan de maand augustus 31 dagen rondtrekken, dus 1 dag te lang voor ons visum ;(. Moeten dus eigenlijk voor minimaal 1 dag het land uit! Zat er aan te denken om een paar dagen ofzo naar de Malediven te gaan, maar daar hoor ik zo’n verschillende dingen over dat ik ben gaan twijfelen ( zee en stranden allemaal prachtig, maar volgebouwde eilanden, ontzettend duur). Misschien kan Jitske vertellen hoe dat bevallen is na Sri Lanka?

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   30 juni 2016 at 09:49

   Oh wat heerlijk dat jullie zo lekker lang naar Sri Lanka gaan! Al een beetje bedacht wat jullie allemaal willen zien? Wel weer jammer dat het visum net één dag te kort is, valt daar niet iets voor te regelen? Soms zien ze één dag wel door de vingers, of misschien kun je navragen hoe hoog de boete is voor één dag te lang blijven? Ik zou even contact opnemen met een reisorganisatie o.i.d. die daar meer van af zou kunnen weten. Een visum is verplicht voor Sri Lanka, dus als je minimaal één dag het land uit wilt, dan moet je dat wel aan het begin of het einde van je reis doen, anders moet je opnieuw een visum kopen denk ik (tenzij je met één visum meerdere keren het land in mag?). En dan moet je ook weer kijken of het kan met je vliegticket etc.

   Over de Malediven: wij hadden daar een overstap van een behoorlijk aantal uur en zijn toen even het vliegveld afgeweest. We zijn toen met een bootje naar de hoofdstad/het eiland Male geweest. Dit is absoluut geen aanrader! Male is vies, warm, ongezellig en er valt vrij weinig te beleven. Wel hebben wij wat mensen ontmoet die voor een paar dagen naar een eiland op de Malediven zijn geweest. Dit scheen wel weer leuk te zijn. Hou er dan wel rekening mee dat het vrij prijzig is, en dat je niet heel veel meer op zo’n eiland kan doen dan relaxen, zwemmen, snorkelen etc.

   Ik ben benieuwd naar wat jullie gaan doen, en naar jullie verhalen achteraf! ;)

 • Beantwoord
  SaltInourHair
  1 augustus 2016 at 14:47

  Hier hebben we heel veel aan, dank je wel!
  1 september gaan we 3 weken naar Sri Lanka, maar we vinden het ook heel lastig om sommige mooie plaatsen te moeten schrappen vanwege de korte tijd..
  het zal iig een reden zijn om nog eens terug te komen :)

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   9 december 2016 at 20:42

   Goed om te horen dat jullie hier wat aan gehad hebben! Ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben gehad, ik hoor er graag nog meer over ;)

 • Beantwoord
  truud
  2 augustus 2016 at 01:52

  Oh, ik zie net dat Jitske ook pas deze zomer gaat, dus die kan ook nog niks vertellen!
  Wij blijven gewoon in Sri Lanka, de ambassade zegt dat we 25$ moeten betalen als we het land verlaten nadat ons visum 1 dag is verlopen, dat vinden we prima!
  Onze route: ik wilde ook graag naar Jafna, maar dat kost toch te veel tijd. Het is net wat je zegt, je moet (helaas) keuzes maken. Ook al is het land niet zo groot, er is wel erg veel te zien en wij zijn nogal van: het is hier leuk (fijn, gezellig etc.) we blijven nog een dagje of meer! Wij gaan dus ook een beetje de geijkte route maken, ik ben nog wel even aan het kijken om vanaf Anuradhapura naar het noordoosten, dus boven Trincomalee, te starten, ik wilde eigenlijk sowieso naar het noorden, maar ik wil zeker een stukje van de noordoostkust meepikken. Ik laat je in september horen wat het geworden is!

 • Beantwoord
  Michiel
  16 augustus 2016 at 11:20

  Fijn om zo lang de tijd te hebben in sri lanka.
  Een fantastisch land inderdaad waar ik nu al drie keer ben geweest. Enorm veel cultuur, natuur, aardige mensen, lekker eten, enzovoort. De voorgestelde route is uiterst goed te doen. Je kan natuurlijk op pad gaan met openbaar vervoer maar wat veel fijner, sneller, comfortabeler, veiliger en efficiënter is; huur een privé chauffeur. Ja, is duurder maar als je een goede hebt betaal je veel minder in hotels en voor toegangskaarten. Een chauffeur kent onbekende plekken en bespaart je een hele hoop tijd en frustraties.
  In drie of vier weken kan je dan kan heel makkelijk alle hoeken en gaten van sri lanka bezoeken, inclusief het mooie en nog niet platgelopen noorden. Bovendien houd je dan nog steeds tijd over om aan het strand te hangen. Snorkelen rond pigeon island is fantastisch. Yala is leuk, maar in udawalawa zie je veel meer dieren. Wilpattu is het grootste en meest ongerepte park. Vergeet sinharaja rain forest niet en doe vooral ook de mooiste tempel van sri lanka aan in Dambulla. Ga naar Mihintale en anaradapura. Kan allemaal als je een privé chauffeur hebt. En als je een kind van 1 hebt: ga naar Texel of ga drie weken in een resort zitten. Ik vind sri lanka alles behalve ideaal voor een reis met kinderen.

  • Beantwoord
   Hans husson
   25 september 2016 at 12:10

   Ha michel
   Je bent er al veel vaker geweest
   Wij hebben al een vlucht geboekt voor de komende zo er is nu echt goedkoop
   Ik ben van plan zelf rond re rijden vraagje je hoort allerlij verhalen over gevaarlijk rijden maar war denk ji daar van
   Groet
   Hans

  • Beantwoord
   Monique
   16 april 2017 at 15:41

   Hoi Michiel,
   ik ben een reis aan het plannen naar Sri lanka en hoop dat jij misschien een tip hebt voor een goede prive chauffeur. Alvast bedankt!

 • Beantwoord
  truud
  12 september 2016 at 23:53

  We zijn weer terug, naar ons visum werd niet eens gekeken, maar ik vond het wel even spannend!
  Gestart in Negombo, met de trein naar Puttalam, opgehaald door chauffeur en naar wildpark Wilpaththu gebracht, met de bus naar Anurhadapura en tuktuk naar Mihintale , met shared taxi naar Uppuveli bij Trincomalee (en gesnorkeld bij Pigeon Island) , met de bus naar Dambulla, met de scooter naar Sigiraya, met de bus naar Pinnawali, met de auto naar Kandy (voor esala-perahera), met de trein naar Haputele, met auto naar Horton plains, Singharaja Rainforest Reserve en Tangalla Beach (schildpadden), met de bus naar Mirissa (walvissen spotten). Met de scooter naar Galle, met de bus naar Hikkaduwa en Bentota en vandaar uit met een taxi naar de luchthaven.
  Door de hoge golven konden we helaas niet meer snorkelen In het zuiden en westen, maar we hebben een geweldige reis gemaakt, prachtige dingen gezien, zoveel verschillen in een vrij klein land en geweldig aardige bewoners ontmoet.

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   9 december 2016 at 20:53

   Wat fijn dat jullie zo’n mooie reis hebben kunnen maken! Ik krijg er weer helemaal zin van om terug te gaan. Prachtig land he?
   Hebben jullie een favoriet onderdeel van de reis gehad? En hoe hebben jullie Perahera ervaren? Bedankt voor de leuke update!

   Ohja, sorry voor de late reactie maar zoals je ziet was ik niet zo actief op mijn blog de laatste tijd, en heb ik zelf een mooie reis achter de rug ;) Druk!

 • Beantwoord
  Michiel
  29 september 2016 at 14:29

  Ha Hans,
  Ik heb in vele landen auto’s gehuurd, ook elders in Azië.
  Zelf rijden op sri lanka zou ik zelf niet echt aan moeten denken. Misschien dat jij het wel aandurft. Het verkeer is met uitzondering van het noorden uiterst intensief.
  Iedereen rijdt erg scherp.
  Er bestaan allerlei ongeschreven regeltjes die weggebruikers behoeden voor frontale botsingen.
  Als je die gedragscodes niet kent moet je over stalen zenuwen beschikken.

  • Beantwoord
   Hans husson
   6 augustus 2017 at 08:22

   Ben net terug van 3 weken schiterend Sri Lanka
   Heb zelf gereden tegen alle adviezen in en ik moet zeggen dat dit heel goed te doen is.
   Je moet wel voldoende rij ervaring hebben en probeer om s avonds rijden te vermijden
   Er lopen dan mensen , koeien en fietsers op de weg allemaal onverlicht
   Overdag is het altijd een tweebaans weg die als 3 banen gebruikt wordt. Je moet wel geconcentreerd blijven want bussen halen gewoon in en dan moet je maar aan de kant.
   Maar als je over voldoende ervaring beschikt is het wel te doen. Wij huurden de auto bij sunny cars in nederland. Allemaal prima geregeld.

 • Beantwoord
  truud
  29 september 2016 at 21:48

  Ook een reactie op Hans zijn vraag aan Michiel: wij zijn echt niet bang uitgevallen, hebben een paar keer een scootertje gehuurd om de omgeving van wat dorpen te verkennen en om het binnenland in te gaan, maar een auto zelf besturen in en rond de steden: ik moet er niet aan denken, wat een gekkenhuis, echt niet aan te raden!

 • Beantwoord
  Marjan
  24 november 2016 at 14:19

  Leuk om alle verhalen en plannen over Sri Lanka te lezen. Wij gaan zomer 2017 met onze meiden van 9,11 en 14 die kant op. Al een redelijke planning gemaakt. Ben alleen erg benieuwd of er in juli daadwerkelijk walvissen worden gespot in het Zuiden. Lijkt ons namelijk wel erg gaaf, maar lees ook steeds dat het daar dan niet echt het seizoen is om ze te spotten

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   9 december 2016 at 20:50

   Hey Marjan, wat leuk dat jullie er met zijn allen heengaan! Wij hebben in augustus zeker walvissen kunnen spotten bij Mirissa. Er zit alleen wel een maar aan: de zee was heel erg heftig en zeker de helft van de mensen op de boot was aan het overgeven. De andere helft voelde zich kotsmisselijk. Denk dus goed na voordat je dit wilt gaan doen en check de omstandigheden!

   • Beantwoord
    Onno Boersma
    7 mei 2017 at 12:06

    Hi,

    Ook net tickets geboekt voor Sri Lanka in juli, 3,5 week en aan het oriënteren. Inderdaad over zelf rijden of niet (wisselende feedback over) en hebben er met onze meiden (10 / 13) zin in. Walvissen spotten beter in het noorden dacht ik in juli. Wat is jullie reisschema?

  • Beantwoord
   Vd Bilt
   4 maart 2017 at 08:48

   Beste Marjan, Wat leuk om te lezen dat jullie van de zomer gaan. Wij hebben ook 2 kids. Ben benieuwd of jullie zelfstandig gaan reizen en wat de plannen zijn. Misschien leuk om even te brainstormen? Wellicht tot horens!

   • Beantwoord
    Marjan
    8 mei 2017 at 11:52

    We hebben uiteindelijk gekozen voor privat driver. Wel onze eigen route uitgezocht en eigen overnachtingen uitgezocht. Nog 8 weken en dan mogen we. Hebben er al veel zin in.

 • Beantwoord
  Irma
  13 maart 2017 at 16:42

  Ik lees dat er mensen zijn die een scooter/brommer gehuurd hebben. Is dit makkelijk te regelen in Sri Lanka. In Thailand hebben wij dit ook gedaan en is ons prima bevallen

 • Beantwoord
  Rene
  11 oktober 2017 at 17:41

  Erg leuk om deze reacties te lezen. Wij willen zelf komende zomer 4 weken naar Sri Lanka.
  De reisroute en de hotels zijn bij ons niet het probleem; wel het transport.
  Ik mag graag zelf rijden, maar dat wordt sterk afgeraden :(

  Blijft over Openbaar vervoer of een privé chauffeur.
  – Kun je met 2 koffers ook goed gebruik maken van het openbaar vervoer (of de tuk-tuk)?
  – Hoe ga je die dagen om met een privé chauffeur? Ik bedoel, betrek je hem/haar overal bij (zoals eten) of juist niet. En hoe regel je dat met slapen?

  • Beantwoord
   Laura
   10 november 2017 at 11:08

   Ik ben inderdaad ook erg benieuwd of dat je met 2 koffers goed gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Mijn vriend en ik willen in april gaan als alles mee zit, leuk cadeautje voor onszelf als we in februari ons diploma in ontvangst nemen!

  Laat een reactie achter