10

5 films over reizen voor als je een mini-break nodig hebt

Wie is er niet gek op? Lekker op de bank kruipen met een kop thee en een dekentje over je heen, een film aan en genieten maar. Als het donker en koud is, is het vooral lekker om films te kijken die je meenemen naar een andere plek… en dat soort films zijn er gelukkig genoeg. Films over reizen – lange verre reizen, persoonlijke reizen, ongelofelijke reizen: je kan het zo gek niet bedenken – zijn er in overvloed en zelf word ik vaak erg blij van dit soort films: ze nemen me voor even mee naar een andere wereld.

Misschien ben je er ook wel aan toe om even weg te dromen bij mooie beelden, om even niet te hoeven nadenken over je werk morgen, of om even gewoon te relaxen. Ja? Dan heb je vast wat aan dit lijstje. Ik zette 5 films over reizen voor je op een rijtje, waardoor je lekker even die mini-break kunt nemen die je soms nodig hebt. Genieten maar!

The secret life of Walter Mitty

Films over reizen: The secret life of Walter Mitty
Dit is echt één van mijn all time favoriete reisfilms. Het gaat over de sullige en ietwat bange Walter Mitty die op het punt staat zijn baan te verliezen. Hij besluit zijn leven om te gooien en op avontuur te gaan, wat hem onder andere naar het prachtige IJsland brengt. De beelden in deze film zijn echt waanzinnig mooi! Je wilt er meteen van op reis gaan… O ja, tel erbij op dat Space Oddity van Bowie in de film voorkomt en dan ben ik sowieso al om hoor.

Up

Films over reizen: Up
Een tekenfilm in deze lijst? Ja, een tekenfilm! Na het kijken van deze film raak je namelijk best wel gemotiveerd om meer uit het leven te halen en je dromen achterna te gaan… Na de dood van zijn vrouw (JANKEN) knoopt de oude Carl een hoop ballonnen aan zijn huis om naar de Paradise Falls te gaan, een plek waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw altijd al wilden wonen. De jonge verstekeling Russell en hond Dug neemt hij per ongeluk mee. Zoals je misschien al zou verwachten, volgen er een hoop avonturen. Echt een mooie en ontroerende film!

Life of Pi

Films over reizen: Life of Pi
Dit is misschien niet meteen een film die in een rijtje films over reizen thuis hoort, maar toch heb ik Life of Pi er lekker ingezet. Het gaat over de jongen Pi, die na een schipbreuk op een reddingsbootje terecht komt samen met de tijger Richard Parker. Ze zitten samen maandenlang vast op zee en Pi leert ‘te leven’ met de gevaarlijke tijger. Het zorgen voor Richard Parker – terwijl Pi in zo’n noodsituatie zit – houdt Pi zelfs op de been. De film bestaat uit prachtige beelden en laat in zekere zin toch de reis zien die Pi en Richard Parker maken. Bijzonder mooi.

Tracks

Films over reizen: Tracks
Deze film heb ik nog nooit gezien, maar staat hoog op mijn lijstje van films die ik moet kijken. De trailer kun je zelf hieronder zien, maar daar ben ik dus al best wel van onder de indruk. Tracks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over Robyn, een vrouw die een tocht gaat maken van bijna 3000 kilometer door de woestijn van West Australië. Haar trouwe compagnons hierbij zijn vier kamelen en een hond. Ik heb de film nog niet gezien en kan er verder nog niet veel over zeggen, maar bekijk de trailer en je wordt vast net zo enthousiast als dat ik ben.
The Way

Films over reizen: The way
Ook deze laatste film is een film die ik nog niet gezien heb, maar wel graag wil gaan zien. Het gaat over Tom die naar Europa komt om het lichaam van zijn zoon te bergen, die is omgekomen in een storm toen hij de Santiago de Compostella liep. Uiteindelijk besluit Tom de route zelf te lopen en onderweg ontmoet hij drie nieuwe vrienden. De wandeling blijkt zwaar te zijn, maar uiteindelijk realiseert Tom zich dat er meer is in het leven dan ‘een goede dokter zijn in California en veel geld verdienen’. Je kunt je eigen leven maken. Dit brengt hem dan op de één of andere manier weer dichterbij zijn overleden zoon… Een supermooi verhaal met idee erachter waar veel reizigers zich aan kunnen relateren (denk ik). Ik ga deze zeker eens kijken, jij ook?

De eerste drie films kan ik je van harte aanbevelen en uiteraard ben ik zelf hartstikke nieuwsgierig naar de laatste twee films uit mijn lijstje. Snel dat dekentje erbij pakken en de televisie aandoen dan maar…?

Heb jij één van deze films al gezien? Of weet je nog andere gave films over reizen? Let me know!

Dit vind je vast ook leuk

10 Reacties

 • Beantwoord
  Jonna@burgertrutjesNL
  6 februari 2017 at 10:24

  Leuke films! Ken er nog maar 2, de rest nog niet. Bijna op vakantie en alleen een reis voor de boeg in het vliegtuig dus filmtips zijn meer dan welkom!

 • Beantwoord
  Mariama
  9 februari 2017 at 18:55

  Ik mis eat pray love! 😊

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   10 februari 2017 at 20:55

   Ik moet ‘m nog zien, maar lijkt me ook een goede ja!

   • Beantwoord
    Mariama
    11 februari 2017 at 08:09

    Heb m al 3x gezien, echt een aanrader! Zou ik die ook in het vliegtuig kunnen kijken? Haha volgende week naar Australie en Tasmanie 😅

 • Beantwoord
  Marlies
  13 februari 2017 at 13:00

  Ik heb nog maar van 2 films gehoord, Up en Tracks. Ik vond ze wel leuk :)
  Ik ben benieuwd naar ‘The secret life of Walter Mitty’

 • Beantwoord
  Sheila
  19 februari 2017 at 09:39

  The Way vond ik een hele mooie film! Ook leuk dat er een Nederlandse acteur in speelt. Mooi verhaal, goede karakters. Zeker een aanrader. Leuk idee. Je hebt me geïnspireerd tot een blogje.

 • Beantwoord
  Maris
  13 april 2017 at 21:29

  De eerste drie ken ik al en zijn echt fijn! Naar die andere twee ben ik erg benieuwd. Zelf kijk ik ook graag The Beach.

 • Laat een reactie achter