4

5x doen in Nieuw-Zeeland – de Noordereiland editie

Waiotapu Wonderland Rotorua Nieuw-Zeeland

Er valt veel te beleven en je kunt enorm veel doen in Nieuw-Zeeland. Zo veel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geloof me, ik ken het gevoel. Zelfs als je denkt alles al gezien te hebben op dit prachteiland, zal je altijd toch weer een plek tegenkomen die je niet kent en die je versteld doet staan.

We hebben dan ook echt lang niet alles kunnen zien, dan hadden we er vast 2 jaar moeten blijven in plaats van 2 maanden. Maar ik kan je wel vertellen wat op mij de meeste indruk achterliet, en wat ik de leukste dingen vond om te doen in Nieuw-Zeeland. Dit keer: de Noordereiland editie.

Kijk op naar de enorme Kauri bomen in het Waipoura Forest

De Kauri boom is de boom van Nieuw-Zeeland, die eigenlijk alleen maar in het noorden van het Noordereiland voorkomt. De boom is één van de meest prehistorische bomensoorten ter wereld en daarom al dus best bijzonder. Als je er één ziet en beseft hoe groot die dingen eigenlijk zijn, dan ben je helemaal onder de indruk. Wel een tripje naar het noorden van het eiland waard!

Kauri bomen Nieuw-Zeeland

Bewonder Cathedral Cove in Coromandel

Coromandel is één van mijn meest favoriete delen van Nieuw-Zeeland. Het ligt relatief dichtbij Auckland, maar je bent er dan wel meteen in een compleet andere wereld vol met bossen en bergen. Kilometers lang ongerepte natuur die erop wacht ontdekt en bewonderd te worden.

Wat je echt moet zien als je die kant op besluit te gaan? Het idyllische Cathedral Cove! Hoewel je overal langs de kust van Coromandel perfecte witte zandstranden kunt vinden waar de azuurblauwe zee tegenaan klotst, heeft Cathedral Cove net dat beetje extra. Je kunt er alleen komen via een wandelroute of via een boottocht. En als je dan dat strand oploopt, die rotsenpoort onderdoor loopt en dat enorme rotsblok in de zee ziet staan, dan voel je meteen hoe bijzonder dit stukje natuur is. Net of je je in The Beach bevindt. Alleen Leonardo DiCaprio mist nog.

Cathedral Cove Nieuw-Zeeland Coromandel

Neem de geuren op in Wai-O-Tapu Wonderland

De omgeving rondom Rotorua staat bekend om de extreme geothermische activiteit, waardoor er hier heel veel natuurlijke heetwaterbronnen en modderpoelen te vinden zijn. Dit zorgt voor bizarre en indrukwekkende kleuren van het water door heel dit park heen. Het is echt niet te geloven dat de natuur voor zulke kunstwerken kan zorgen. Je moet er ook vooral de geuren even diep inademen, heerlijk… Oké grapje, door alle geothermische activiteit stinkt het er naar tienduizend rotte eieren gemengd met een odeur van hetzelfde aantal ongewassen sokken.

Waiotapu Wonderland Rotorua Nieuw-Zeeland

Ga wandelen in Tongariro National Park

In dit oudste nationale park van Nieuw-Zeeland vindt je vooral vulkanen en vulkaanlandschap. En nee, dat is helemaal niet saai, dat is gewoon hartstikke mooi. Eén van de meest bekende en meest populaire dagwandelingen van de hele wereld kun je in dit park lopen, namelijk de Tongariro Alpine Crossing. Een wandeling van zo’n 20 kilometer, waarbij je als het ware tussen Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe (spreek dat maar eens uit) doorloopt. Die laatste ken je trouwens misschien beter als Mount Doom uit Lord of the Rings. Die wandeling zou je langs ontzettend mooie uitzichten moeten brengen…

Ik zeg ‘zou moeten brengen’ ja, want wij hebben die wandeling nooit kunnen doen vanwege de slechte weersomstandigheden. Maar niet getreurd, want er zijn meerdere prachtige wandelingen die je kunt doen in dit park. Zo liepen wij een rondje van 6 uur lang, waarbij we de Lower en Upper Tama Lakes aandeden en weer aansloten op het kortere rondje naar de Taranaki waterval. Ondertussen loop je tussen Mount Doom en Mount Ruapehu door. Vulkanen die trouwens nog actief zijn…

Mount Doom Nieuw-Zeeland

Snuif wat cultuur op in Wellington

Er wonen niet echt heel veel mensen in Nieuw-Zeeland en daardoor zijn er ook bar weinig ècht interessante grote steden te vinden. Wellington daarentegen heeft nog wel wat leuke dingen te bieden als je na al dat natuurgeweld toe bent aan wat beschaving. Het heeft een leuk centrum waar je je kunt uitleven op shopgebied en in de dierentuin kun je dan toch eindelijk de illustere kiwi zien.

Als je gek bent op cultuur dan moet je niet persé in Nieuw-Zeeland zijn, want behalve de Maori geschiedenis heeft het land op dat gebied weinig te bieden. Wel kun je in het Te Papa museum in Wellington wat van die geschiedenis meekrijgen, plus natuurlijk nog heel veel meer over Nieuw-Zeeland. Je kunt je prima een halve tot een hele dag vermaken in dit museum en het is nog gratis ook. Bonus!

Wellington Nieuw-Zeeland

Natuurlijk is er veel meer te zien en te doen in Nieuw-Zeeland, zo ook op het Zuidereiland. Kijk dus zeker ook even naar het artikel over mijn top 5 dingen om te doen daar!

Wat zou jij het liefst doen op het Noordereiland? Of heb je zelf een andere favoriet? Let me know!

Pinterest doen in Nieuw-Zeeland Noordereiland

Dit vind je vast ook leuk

4 Reacties

 • Beantwoord
  Anna
  27 januari 2017 at 02:12

  Wat leuk, jouw must-do’s voor zowel het Noorder- als Zuidereiland. Omdat er nu de mogelijkheid is om een reis naar Nieuw-Zeeland te winnen, heb ik ter inspiratie deze blogpost opgenomen op onze website: dankjewel!

 • Beantwoord
  Marcella
  9 februari 2017 at 09:47

  Wij troffen regen op de Coromandel, maar glibberden toch over het pad naar beneden naar de Coromandel. Mooie foto heb jij er gemaakt! Ik vond de stank bij Rotorua trouwens best meevallen. Het is er zó mooi dat ik het er met gemak voor over had ;-) En ik was al wat gewend van Yellowstone!

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   10 februari 2017 at 21:01

   Jammer dat het slecht weer was bij Coromandel, het is vast nog steeds mooi dan, maar alles is net even wat leuker en beter als het zonnetje schijnt ;)

  Laat een reactie achter