1

7 onmisbare dingen die je moet meenemen op een stedentrip

meenemen op stedentrip

Yes, binnenkort is het weer zo ver: dan stappen mijn vriend en ik op het vliegtuig om een paar dagen een stad in Europa te ontdekken. Dit keer is Ljubljana aan de beurt, de hoofdstad van Slovenië. En aangezien we zo’n 4.5 dag hebben, kunnen we ook de blijkbaar prachtige natuur in dit land wat verkennen… Ik leef echt toe naar die mini-vakanties en vind het heerlijk om een nieuwe plek te ontdekken, om daarna weer opgeladen terug te komen!

Een paar jaar geleden vond ik het soms nog wel eens lastig om mijn koffer in te pakken voor die paar dagen. Tegenwoordig kan ik wel zeggen dat ik vaak genoeg weg ben geweest, om goed te weten wat ik nodig heb en wat niet. Dat inpakken wordt zo steeds makkelijker en gaat ook steeds sneller. Sommige spullen zijn echt onmisbaar. Ik vertel je daarom wat meer over 7 dingen die je echt moet meenemen op een stedentrip!

Een trolleykoffer

Als we een (lang) weekend weggaan, dan nemen we altijd alleen maar handbagage mee. Daar passen alle spullen voor een paar dagen in en daarnaast scheelt het ook nog eens geld en tijd. Je hoeft immers niet op je bagage te wachten wanneer je geland bent! Behalve als je pech hebt en je handbagage in het ruim wordt gestopt, maar goed, er zijn ergere dingen…

Een trolleykoffer is makkelijk in te pakken, er past ook nog eens best wat in, en eenmaal op de plaats van bestemming rol je ‘m zo achter je aan. Check wel even van tevoren wat de maximale afmetingen zijn die als handbagage mee mogen bij de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Op deze site vind je een handig overzicht, maar elke maatschappij heeft er ook meer over staan op zijn website.

Een dag(rug)tas

Naast een trolleykoffer is het ook handig om een extra tas mee te nemen. Hier kun je wat spullen indoen die je overdag meeneemt – want dan ga je natuurlijk niet met je koffertje heen en weer lopen. Wij stoppen er standaard wat eten en drinken in, een fotocamera, een extra vest en onze e-readers. Als je onderweg iets koopt, kun je het ook gemakkelijk kwijt.

Tip: Zelf vind ik een rugtas fijner dan een schoudertas. Zeker als je een hele dag onderweg bent, kan een schoudertas wel eens gaan ‘snijden’, terwijl het gewicht bij een rugtas altijd goed verdeeld is over je schouders.

dagrugtas meenemen op stedentrip

Goede wandelschoenen

Tijdens een stedentrip lopen wij vrij veel, kriskras de hele stad door. Vaak kilometers op een dag. Als het even kan, gaan we ook nog een dag de omgeving in om daar een mooie wandeling te maken. Dan is het fijn als je goede wandelschoenen hebt! Dat voorkomt die pijnlijke voeten niet helemaal, maar het maakt het allemaal wel wat draaglijker.

Laagjes kleding

Eigenlijk is dat op elke reis een aanrader: kleding meenemen die je goed in laagjes kunt dragen. Als het warm is, trek je wat uit. Als het koud is, trek je wat aan… handig toch. Zelfs in warme steden (zoals in Sevilla, ons laatste tripje) is het altijd slim om overdag een trui, jas of vest in je tas te stoppen. Voor je het weet, zit je ’s avonds langer op dat terras dan je van tevoren had gedacht en koelt het toch wel erg af…

inpakken vakantie

Creditcard

Een creditcard is eigenlijk ook iets wat je altijd wel kunt meenemen op een stedentrip. Hoewel je in Europa bijna overal wel met je pinpas terecht kunt, is een creditcard soms toch handig. Denk hierbij aan wat hogere bedragen, die je niet meteen cash bij je hebt. Bijvoorbeeld je hotelkosten of de kosten voor dat etentje in dat wat luxere restaurant.

Een wereldstekker en een powerbank

Ook deze items nemen we standaard wel mee. Meestal zoeken we van tevoren wel op welke stekkers er in een land gebruikt worden, maar voor de zekerheid gaat de wereldstekker altijd de koffer in. Een powerbank meenemen is ook echt een aanrader! Wij zijn vaak de hele dag wel onderweg en gebruiken onze telefoons tussendoor voor van alles en nog wat: van het opzoeken van plekken op Google Maps tot heel veel foto’s maken. Het vergt allemaal nogal wat van je batterij. Het zou niet echt relax zijn als je batterij ineens leeg blijkt te zijn, terwijl je juist dan zo hard je telefoon nodig hebt. Een powerbank meenemen om tussendoor je telefoon op te laden is dus wel een aanrader!

Een (online) reisgids

Last but not least: neem iets van een reisgids mee! Die bestaan er in verschillende vormen en maten, maar er is altijd voor iedereen wel wat te vinden. Tegenwoordig gebruik ik hier Pinterest maar al te graag voor. Voordat we gaan, pin ik allemaal artikelen over onze bestemming die ik dan alvast lees , zodat we een beetje weten wat we sowieso willen zien en doen. Ter plekke kan ik die vaak dan ook nog wel opzoeken, zo vergeten we niet per ongeluk een hoogtepunt van die stad.

Er zijn ook veel leuke reisgidsen die bijvoorbeeld allemaal wandelroutes door de stad bevatten, of die zich richten op de beste restaurants en barretjes… je kunt vast iets vinden dat bij jouw stedentrip past.

Tip: Vergeet vooral niet om tips te vragen aan jouw gastheer/gastvrouw of aan iemand van het hotel. Zij wonen tenslotte in de stad die je bezoekt en ze kunnen vast bijzondere plekken aanwijzen waar je anders niet zou komen!

man op vliegveld
Wat moet jij absoluut meenemen op een stedentrip?

Dit vind je vast ook leuk

1 reactie

  • Beantwoord
    Janna
    5 juni 2017 at 13:43

    Leuk en handig artikel! Die wandelschoenen gaan bij mij ook steeds vaker in mijn koffer, omdat ik een stad te voet ontdekken gewoon veel leuker vind. Veel plezier in Ljubljana! Ik vond de stad geweldig en schreef dit artikel met drie dingen die je er gratis kunt doen: http://www.jannakamphof.nl/2017/03/gratis-ljubljana.html. Als je nog tijd hebt om meer van Slovenië te ontdekken (doen!), kan je nog meer artikelen op mijn blog vinden :)

    Liefs, Janna

  • Laat een reactie achter