12

Fotoverslag van Texel: een parel in eigen land

Fotoverslag van Texel: strand tegen de wind

Wow, het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, dat nachtje op Texel ergens halverwege december. Het was behoorlijk koud en winderig, maar oh oh, wat is dat eilandje mooi! Gek genoeg was ik er nog nooit geweest – ik ben geloof ik niet zo’n toerist in eigen land – maar Texel heeft mijn ogen geopend. Want Nederland heeft ook gewoon veel moois te bieden. Heel veel moois. En om dat aan jullie te laten zien, is het tijd voor een kort fotoverslag van Texel.

We waren maar heel even op Texel, een kleine twee dagen, maar nu ik een beetje heb kunnen zien hoe mooi het er is, weet ik het zeker: ik moet er snel weer eens heen om meer te ontdekken!

Hoi diertjes

Oké, ik moest natuurlijk weer wat schattigheid opzoeken. Dat heb je gewoon nodig midden december, ja toch? Tegen alle winterdips en dat soort dingen.

Fotoverslag van Texel: meeuwen

Het begon met te veel meeuwen. Bij de boot natuurlijk.

Maar we gingen meteen door naar Ecomare om schattige zeehondjes op te zoeken!

Fotoverslag van Texel: zeehond

Wel zielig natuurlijk, dat die kleintjes gestrand zijn, maar ze worden goed opgevangen en als het kan weer uitgezet. En geef toe, ze zijn gewoon zo leuk om naar te kijken!

Fotoverslag van Texel: zeehonden kijken

Ik ben dan dus ook echt zo’n nerd die heel lang gaat staan kijken en probeert de aandacht van die beesten te trekken. Werkt niet natuurlijk, maar ik hoop stiekem dat ze ineens een moederfiguur in mij zien en allemaal achter mij aan gaan hollen. Dan heb ik zeehondjes. Maar het werkte niet.

Fotoverslag van Texel: zeehonden

Er is ook een bassin met oudere zeehonden die allemaal oogproblemen hebben. Ik moet toegeven: het zag er uit als een scène uit een zombie-zeehondenfilm. Best freaky. Maar goed, die beesten kunnen er ook niets aan doen.

Ecomare is wel een dikke aanrader verder. Het is niet zo heel groot, maar wel leuk om even rond te lopen en alle dieren te zien. Er is nog een mooi aquarium en er zijn hyperactieve en nieuwsgierige bruinvissen. Nu was het wel lekker rustig toen wij er waren, alle tijd en ruimte! Met beter weer zou het wel eens behoorlijk druk en vol kunnen zijn.

Uitwaaien op het strand

Na een nachtje in een prima hotel, besloten we lekker te gaan wandelen en uitwaaien op het strand. Veel wind en veel zand, met tot gevolg dat we bijna de hele weg het strand voor onszelf hadden. Heerlijk! Het zand waaide ook laag over het strand, wat zorgde voor een bijzonder beeld. Ik zet even wat leuke foto’s voor je op een rijtje… Check vooral hoe speciaal het zand er uitziet op de tweede en vierde foto.

Fotoverslag van Texel: strand
Fotoverslag van Texel: strand
Fotoverslag van Texel: strand
Fotoverslag van Texel: strand en duinen

Wiehhh, zo fijn dit! Heerlijk om even uit te waaien op het strand. Het is er ook zo mooi. Alleen maar liefde

Fotoverslag van Texel: ik op strand
Fotoverslag van Texel: strand tegen de wind

Zelfs met wat minder perfect weer, is het gewoon lekker en leuk! Ik kon mijn lol niet op.

De duinen in

Na onze heerlijke strandwandeling werd het tijd om terug te lopen. We besloten via de duinen te gaan en ook hier zag ik een prachtig stukje natuur van Nederland. Ondanks dat de foto’s allemaal met de telefoon gemaakt zijn, vind ik het er nog steeds mooi uit zien. Kijk en geniet mee!

Fotoverslag van Texel: duinen en strand
Fotoverslag van Texel: duinen zon
Fotoverslag van Texel: duinen natuur
Fotoverslag van Texel: ik in duinen
Fotoverslag van Texel: trap
Fotoverslag van Texel: duinen overzien

Uit dit fotoverslag van Texel blijkt maar weer: je hoeft echt niet uren in een vliegtuig te zitten om op een mooie, nieuwe en inspirerende plek uit te komen. Als je een beetje zoekt, dan vind je dat ook gewoon in eigen land. Iets wat ik zelf vooral ook moet onthouden! Ik moet er echt eens vaker op uit in eigen land: nieuwe plaatsen, steden, natuur, koffietentjes en dat soort dingen ontdekken. Want echt, het voelt net alsof je even op vakantie bent, en wie wil dat gevoel nou niet hebben? Heerlijk!

Welke plek in Nederland heeft jou verrast? En welke plek heeft je misschien ook wel een vakantiegevoel gegeven?

Dit vind je vast ook leuk

12 Reacties

 • Beantwoord
  Karin Hartman
  17 maart 2016 at 08:54

  Hey Kim,
  Jammer dat het maar 6 bitterballen waren……….
  Het verhaal is weer mooi.

 • Beantwoord
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  17 maart 2016 at 18:57

  Leuk om te zien! Ik ben zelf nog nooit op Texel geweest, maar ben wel enorm fan van Terschelling. Een stukje buitenland in Nederland :D

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   18 maart 2016 at 08:49

   Als Terschelling en de andere eilanden net zo mooi zijn, wil ik daar ook graag nog een keer heen! Inderdaad een stukje buitenland in Nederland, lekker :)

 • Beantwoord
  Linda | travellersoftheworld
  20 maart 2016 at 18:16

  Texel is leuk en je foto’s ook :) Ben verder ook wel eens op Terschelling geweest, maar zou graag alle waddeneilanden nog eens afgaan, vooral omdat het lang terug is, ik dol ben op strand, duinen en lekker uitwaaien, maar ook omdat ik er maar zo weinig van gezien heb.. Leuke post

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   21 maart 2016 at 09:33

   Dankje! Ik ben alleen op Texel geweest, maar zou ook graag alle andere eilanden eens bezoeken ja. Reisdoelen voor in eigen land ;)

 • Beantwoord
  Maris
  21 maart 2016 at 13:59

  Wat kan Nederland toch mooi zijn! In september ga ik voor het eerst in mijn volwassen leven naar Texel. Kijk er enorm naar uit. Een paar jaar geleden was ik op Terschelling en dat beviel toen heel erg goed :)

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   22 maart 2016 at 08:27

   Wat fijn dat Terschelling zo beviel, hopelijk gaat het net zo leuk zijn op Texel!

 • Beantwoord
  Yvonne
  23 maart 2016 at 21:27

  Heerlijk! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er beslist een keer naartoe om lekker uit te waaien… maar wel als het een beetje warmer is :)

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   24 maart 2016 at 09:02

   Als het warmer is, is het er vast nog veel leuker en lekkerder… Dan ga ik ook nog eens terug!

 • Beantwoord
  Marcella
  14 april 2016 at 21:12

  Ik vind de Waddeneilanden echt heerlijk. Een paar uurtjes uitwaaien voelt al snel als een halve week! Texel is tof, ik vierde er vorig jaar Valentijnsdag. Ook echt genoten van Ecomare, top!

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   29 april 2016 at 16:04

   Ja lekker he! Ik wil graag een keer wat langer naar Texel, en wil natuurlijk de andere waddeneilanden ook bezoeken ;)

  Laat een reactie achter