2

Mijn 15 ultieme roadtrip songs!

ultieme roadtrip songs

“I’ve been driving all night, my hand’s wet on the wheel,
There’s a voice in my head that drives my heel…”

Hoor jij nu, net als ik, ook dat aanstekelijke deuntje in je hoofd? Begin jij, net als ik, ook zachtjes mee te neuriën of te zingen? Krijg jij, net als ik, ook spontaan kriebels in je buik wanneer je de eerste paar noten hoort? Of krijg je, helaas ook net als ik, heimwee wanneer je dat ene nummer voorbij hoort komen op de radio? Allemaal tekenen dat je met een goed roadtrip-nummer te maken hebt!

Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland (met onze awesome campervan) hebben we urenlang muziek geluisterd. Nummers die steeds maar weer voorbij kwamen, nummers waar we mooie herinneringen aan begonnen te binden, nummers die ons blij maakten, nummers waardoor we ons extra vrij voelden… En elke keer als we zo’n speciaal roadtrip-nummer nu weer horen, dan denken we lekker nostalgisch terug aan die ‘goede oude’ tijd.

Om je een idee te geven welke nummers wij dan zo fantastisch vonden en waarom, hierbij een lijstje met mijn 15 ultieme roadtrip songs.

Want zeg nou zelf, wat is een roadtrip nou zonder goede muziek?

1. Bruce Springsteen – Thunder Road

“Hey, what else can we do now?
Except roll down the window and let the wind blow back your hair.
Well, the night’s busting open, these two lanes will take us anywhere.
We got one last chance to make it real, to trade in these wings on some wheels.
Climb in back, heaven’s waiting down on the tracks.”

Dit is echt mijn ultieme nummer 1 roadtrip song. Hoewel het mijn vriend is die een enorme fan is van Springsteen, ben ik denk ik toch wel degene die dit nummer constant op zet en er ook nog lekker nostalgisch van word.

Hoewel de normale versie misschien meer ‘roadtrip material’ is, ben ik vooral gek op de rustige live-versie uit 1975 die Springsteen in Londen speelde. Kippenvel!2. Golden Earring – Radar Love

“The radio’s playing some forgotten song, Brenda Lee’s “Coming on strong”.
The road has got me hypnotized and I’m speeding into a new sunrise.”

Heeft dit veel uitleg nodig? Al vanaf de eerste tonen gaan wij helemaal los en doen we alsof we super badass zijn. Gewoon, omdat het leuk is.3. David Bowie – Heroes

“We can be heroes, just for one day.”

Misschien niet persé een roadtrip-nummer, maar ik vind dit een heerlijk nummer om naar te luisteren en het geeft me bakken vol energie. Zo’n heerlijk meeschreeuw nummer waardoor je je even on top of the world voelt!4. Billy Joel – Piano Man

“He says, ‘Bill, I believe this is killing me,’ as a smile ran away from his face.
‘Well, I’m sure that I could be a movie star, if I could get out of this place.’”

Nog zo’n nummer dat niet zoveel met rijden, reizen of wat dan ook te maken heeft, maar dit nummer laat zo goed zien dat iedereen zijn eigen dromen en problemen heeft, en dat vind ik de kracht van dit lied. Ik kan er eindeloos naar luisteren.5. Bryan Adams – Summer of ‘69

“Oh, when I look back now, that summer seemed to last forever.
And if I had the choice, yeah, I’d always wanna be there.
Those were the best days of my life.”

Duidelijk toch? Volume omhoog, raam open, en keihard meezingen!6. U2 – Where the streets have no name

“I want to run, I want to hide, I want to tear down the walls that hold me inside.”

Ik ben op zich niet een enorme U2 fan, maar tja, sommige nummers maken een bepaald gevoel los dat je niet altijd kunt verklaren. Spoiler alert: hoewel U2 niet zo mijn ding is, staan ze toch nog een tweede keer in deze lijst…7. Journey – Don’t Stop Believin’

“Don’t stop, believin’,
Hold on to that feelin’.”

Superslecht nummer, superfout, maar dit is echt onze guilty pleasure waarbij we (nog steeds) het volume verdrievoudigen en gekke bekken bij gaan trekken. Hier word je op een sombere en regenachtige dag nou echt blij van! Kijk vooral de video voor de kekke pakjes.8. Spinvis – Kom Terug

“Reis ver, drink wijn, denk na,
lach hard, duik diep,
kom terug.”

Over het algemeen zijn er maar weinig Nederlandse nummers waar ik blij van word, maar dit nummer van Spinvis hoort wel bij dat selecte clubje. Lekker deuntje, maar die tekst doet ’t m echt, zo mooi! Als je Spinvis niet kent, moet je echt even op onderzoek uitgaan.9. Bruce Springsteen – Born to Run

“Someday girl, I don’t know when, we’re gonna get to that place where we really wanna go, and we’ll walk in the sun,
but till then tramps like us, baby we were born to run.”

Yay, weer een Springsteen nummer! Deze geeft heel goed dat gevoel weer van vrij willen zijn, ergens heengaan omdat je dat wilt. Je geen zorgen maken om wat dan ook. Ik word blij van dit nummer en tegelijkertijd wil ik mijn biezen pakken om ver weg te gaan en niet meer terug te komen.10. Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’

“Road trippin’ with my two favorite allies, fully loaded we got snacks and supplies.
It’s time to leave this town, it’s time to steal away.”

Een wat rustiger nummer, maar het geeft je wel zo’n lekker go with the flow gevoel.11. Fleetwood Mac – Go your own way

“You can go your own way, go your own way.
You can call it another lonely day.”

Oké, ik besef me dat dit niet echt een roadtrip-nummer is, maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is om dat simpele refrein op vol volume mee te zingen. YOU CAN GO YOUR OWN WAAAYYYY…12. Queen – These are the days of our lives

“Those were the days of our lives,
the bad things in life were so few.”

Ik ben dus best wel een Queen fan. Van alle hysterie tot aan dit mooie kleine liedje aan toe. Elke keer als ik dit nummer hoor, dan denk ik terug aan mooie momenten, zoals onze tijd in Nieuw-Zeeland.13. Tracy Chapman – Fast Car

“We gotta make a decision, leave tonight or live and die this way.”

Mooi. Verdrietig. Wat moet ik er nog meer over zeggen?14. U2 – Beautiful Day

“What you don’t have, you don’t need it now,
what you don’t know, you can feel it somehow.”

Ja, daar zijn ze weer, U2. Maar ik moet toegeven dat ik Beautiful Day dus gewoon een heel mooi nummer vind. En ondanks dat ik het vroeger tienduizend keer tegen mijn broertje heb gezongen op Singstar, vergeet ik nog steeds altijd de tekst en zing ik dus maar iets onverstaanbaars.15. Lana del Rey – Ride

“I hear the birds on the summer breeze, I drive fast,
I am alone in the night.
Been trying hard not to get into trouble, but I’ve got a war on my mind,
so I just ride.”

Tja, Lana del Rey: je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Ik houd er dus wel van, vooral van dat aparte stemgeluid. En het nummer past wel bij een goede roadtrip.

Wat is jouw ultieme roadtrip song? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Beantwoord
  Aafke van den Boom
  18 mei 2017 at 19:26

  Hey Kim, super leuke lijst!! Je weet mijn muziekkennis is gelimiteerd maar mis toch Kansas in je rijtje :-)

  https://m.youtube.com/watch?v=P5ZJui3aPoQ

  Ramen open en keihard meezingen!!
  Groetjes Aafke

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   21 mei 2017 at 09:58

   Die kende ik nog niet, maar goede toevoeging! Ook zo’n lekker meezing nummer ja ;)

  Laat een reactie achter