0

Review over Escape Rentals Nieuw-Zeeland

Als je besluit om een rondreis door Nieuw-Zeeland te gaan maken, dan is het eigenlijk een must om dat met eigen vervoer te doen. Zo kom je op een gemakkelijke manier op de meeste plekken, ook op plekken waar een backpackersbus bijvoorbeeld niet zo snel komt. Na lang wikken en wegen besloten wij uiteindelijk om een campervan te huren bij Escape Rentals, een bedrijf met busjes met opvallende prints. Een goede keuze? Ik laat je onze positieve en negatieve ervaringen zien in deze review over Escape Rentals.

Positieve ervaringen

Laat ik positief beginnen met deze review over Escape Rentals. Gedurende onze reis van 2 maanden, waarbij we ongeveer 7 weken de campervan huurden, hebben we veel plezier gehad van ons ‘huis’ en het deed pijn aan ons hart om hem aan het eind van de trip weer in te leveren. Het busje heeft in zekere zin wel echt bijgedragen aan onze reis en aan ons ultieme roadtrip-gevoel.

+ Een busje heeft meer ruimte dan een omgebouwde auto

Een reden dat wij voor een campervan kozen en niet voor een auto met een bed achterin, is dat een campervan meer ruimte biedt. Nieuw-Zeeland kan wat betreft het weer nogal wisselvallig zijn en wij konden dan rustig achterin ons busje zitten, zonder met ons hoofd tegen het dak aan te zitten. Dat was soms wel lekker.

+ Het is één van de goedkopere opties

Mijn vriend is nogal een cijfertjes-freak en hij heeft van tevoren behoorlijk wat onderzoek gedaan naar verschillende verhuurbedrijven. Het huren van een busje zal je altijd behoorlijk wat geld kosten, maar Escape Rentals kwam wel als één van de goedkopere opties uit de bus. Zeker als je op zoek bent naar een campervan, en niet een auto of een grotere camper.

+ De busjes hebben allemaal unieke en opvallende illustraties

Dit was voor mij wel echt een pluspunt: alle busjes hebben een unieke print en wij hadden het geluk dat we een leuke print toegewezen kregen. Je trekt de aandacht ermee en het is altijd een goede gespreksopener!

+ Je kunt kiezen voor ‘self-contained’

Escape Rentals geeft de optie om een ‘self-contained’ campervan te huren. Dit houdt in dat je er een soort opvouwbare wc bijkrijgt. Klinkt raar, maar hierdoor mag je in Nieuw-Zeeland op meer plekken gratis overnachten, simpelweg omdat je een wc hebt. Deze optie kost je wel wat meer natuurlijk, maar je kunt er ook weer meer door besparen.

+ Er is genoeg opbergruimte

Achterin is jouw slaapgedeelte, wat je ook tot een soort zithoek kunt ombouwen. Hier zijn ook een paar ingebouwde kratten te vinden, waar je meer dan genoeg spullen in kwijt kunt! Wij bewaarden er al ons eten en onze kleding.

+ Je krijgt uitgebreide informatie mee

Als je het busje gaat ophalen, krijg je ineens een stroom van informatie over je heen. Paniek! Gelukkig krijg je alles ook mee in een boekje, zodat je het rustig kunt nalezen.

+ Je kunt kiezen tussen een schakel of een automaat

Je kunt van tevoren aangeven of je liever een schakel of een automaat wilt. Deze keuze kost je helaas wel (veel) extra geld! Wij hebben geen voorkeur aangegeven en kregen een automaat. Dit was op zich wel fijn vanwege de vele bergen die Nieuw-Zeeland rijk is… Als je dus zekerheid wilt op dit punt, kun je thuis al een keuze maken.

+ Ophalen en afleveren op verschillende punten

We haalden ons busje op in Auckland op het Noordereiland en leverden ‘m weer in op het Zuidereiland in Christchurch. Je betaalt hier wel extra voor omdat zij het busje dan zelf weer moeten vervoeren, maar anders moet je ook weer met de boot om het busje terug te brengen, dus dat kost je minstens net zoveel. Het is fijn dan de optie er is!

+ Verschillende verzekeringsopties

Het is niet verplicht in Nieuw-Zeeland om een verzekering te nemen, maar verstandig is het natuurlijk wel. Je kunt bij Escape Rentals kiezen voor drie verschillende verzekeringen. Je bent van minimaal tot maximaal verzekerd. Wij kozen voor de zekerheid voor de maximale verzekering, wat je bijna net zoveel kost als het huren van het busje voor twee maanden, maar het geeft wel zekerheid.

Let op: wij kwamen er ter plekke wel achter dat ‘maximaal verzekerd’ niet persé betekent dat je maximaal verzekerd bent… Hierover meer bij één van de minpunten.

+ Goede service in Christchurch

Toen we ons busje weer gingen inleveren in Christchurch, werden we goed ontvangen. Het feit dat we een deuk hadden gereden, maakte niet uit vanwege onze volledige verzekering. We hadden verwacht hiervoor nog wel het één en ander te moeten invullen, maar we konden eigenlijk zo weg.

+ Kortingen

Je krijgt bij vertrek een boekje mee met allemaal kortingscoupons voor verschillende ‘attracties’ in Nieuw-Zeeland. Best handig! Wij hebben eerlijk gezegd alleen gebruik gemaakt van de kortingscoupon voor de bootovertocht.

+ Je mag rijden op gravelroads

Het schijnt dat dit niet bij alle verhuurbedrijven zo is, maar als je huurt bij Escape Rentals, dan mag je op gravelroads rijden en dan ben je nog steeds verzekerd als je schade rijdt. Dit is op zich best belangrijk, aangezien iets van 35% van alle wegen in Nieuw-Zeeland uit gravelroads bestaan.

Route door Nieuw-Zeeland

Negatieve ervaringen

Helaas (maar niet heel gek) zijn er ook enkele negatieve punten bij het huren van een busje bij Escape Rentals. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Sommige punten gelden voor iedereen die hier een campervan huurt, sommige punten hebben we vast ‘gewoon pech’ mee gehad.

– De kwaliteit verschilt nogal per busje

Toen wij ons busje aan het begin kregen, moesten we toch wel even slikken. Het was best een oud ding met al meer dan 250.000 kilometer op de teller. Alle materialen in het busje kwamen nogal vervallen over: oude kapotte gordijntjes, een oud dun matras… Dit viel vooral op toen we later ook mensen tegenkwamen met nieuwere varianten, die zagen er aanzienlijk beter uit. Hiermee moet je dus misschien een beetje geluk hebben. Uiteindelijk was dit jammer, maar niet het einde van de wereld.

– Niet goed schoon gemaakt

Aanvullend op het vorige punt viel het ons ook op dat het busje niet heel grondig was schoongemaakt voordat wij hem kregen. We vonden op het matras en in de dekens bijvoorbeeld allemaal zand. Hier irriteerde ik me wel aan, want het lijkt me een kleine moeite om dat goed schoon te maken. Ook het dekbedovertrek en de kussenslopen vond ik er een beetje twijfelachtig uitzien.

– Slechts verzekerd voor één keer schade rijden

Dit is wel een belangrijk punt dat voor ons niet duidelijk was geworden totdat we het huurcontract ondertekenden: zelfs met een volledige verzekering ben je maar verzekerd voor één keer schade rijden. Dit betekent dus dat als je schade rijdt, je moet beslissen of je er wat aan wilt laten doen (en dat dan je verzekering ‘op’ is) of dat je ermee doorrijdt (voor het geval je nog een keer meer ernstige schade rijdt en daar de verzekering voor wilt gebruiken).

Wij reden bijvoorbeeld een deuk in de achterklep. De achterklep kon nog wel open en het busje functioneerde nog prima, dus besloten we ermee door te rijden tot het einde. Als we dan nog een keer meer ernstige schade hadden gereden, hadden we daar onze verzekering ‘voor kunnen gebruiken’.

– Je bent niet overal verzekerd

Je bent met jouw verzekering (welke je ook hebt) niet overal verzekerd. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd als je je binnen 10 meter van een rivier of een zee bevindt, of wanneer er iets gebeurt op de weg naar Mount Cook toe. Je kunt hier dus wel rijden, maar wees voorzichtig.

– Het busje zuipt benzine

Maar echt. Als we berg op gingen, reden we ongeveer 1 op 6 en gemiddeld ongeveer op 1 op 8. De benzine in Nieuw-Zeeland is wel wat goedkoper dan in Nederland, maar je moet vaak tanken.

– Service in Auckland

De service in Christchurch bij het inleveren van het busje was goed, maar bij het ophalen in Auckland was het wat minder. De meneer die ons hielp, kwam nogal gehaast over en ik had het gevoel dat hij ons vooral weg wilde hebben. Je bent al gespannen (tenminste, voor ons was zo’n soort reis een eerste keer) en zo iemand geeft je dan niet meteen een goed gevoel.

– Het matras is matig

Tja, je kan niet heel veel verwachten van een bed achter in een campervan, maar de matjes die ons matras vormden, waren wel echt matig. Vooral de eerste paar nachten moesten we echt wennen!

– Extra betalen voor verschillende opties

Je moet bij Escape Rentals extra betalen voor werkelijk alles wat je extra wilt hebben in je busje. Zo moet je betalen als je wilt kiezen tussen automaat of schakel, je moet extra betalen als je een print op je busje wilt kiezen en je moet extra betalen voor het toevoegen van stoeltjes, een tafel en dat soort dingen.

Tip: huur de stoeltjes en tafel etc. er niet bij. In Nieuw-Zeeland zit een grote keten genaamd Warehouse, waar je alle extra’s kunt kopen tegen een lagere prijs dan dat je ze huurt bij Escape Rentals. Dan heb je dus nog nieuwe spullen ook.

– Niet erg geschikt voor drie personen

Het busje zou geschikt moeten zijn voor drie personen, maar dat raad ik af. Met zijn tweeën is het ruim genoeg, maar ik had er niet aan moeten denken er een persoon extra bij te hebben.

Dit waren onze ervaringen met Escape Rentals in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk kan jij een hele andere ervaring hebben! Als je vervoer gaat huren, dan is het belangrijk om je verschillende opties goed te vergelijken en om te kijken wat het beste bij jouw wensen past.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grotere camper te huren of een kleinere auto, of je koopt ter plekke je eigen vervoer… er zijn eindeloos veel opties waar ik later nog eens op terug wil komen!

Als je nog vragen hebt over Escape Rentals, vraag het me dan gerust en dan doe ik mijn best je zo goed mogelijk te helpen!

* Dit bericht is niet gesponsord en puur vanuit mijn eigen ervaringen geschreven.

Review over Escape Rentals Nieuw-Zeeland

Wil je meer lezen over Nieuw-Zeeland? Bekijk bijvoorbeeld onze route van 2 maanden eens, of lees wat de leukste dingen zijn om te doen op het Noordereiland en het Zuidereiland.

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter