2

Series op Netflix die je moet zien: mijn favorieten

Series op Netflix die je moet zien

Iedereen heeft ze wel, zijn favoriete series op Netflix. Ik ben een trouwe kijker en heb dan ook al heel wat voorbij zien komen. Vandaag de series op Netflix die je moet zien! Nou ja, volgens mij dan…

Zet die televisie maar vast aan en bereid je voor op een bingewatch-sessie!

Orphan Black

Eén actrice die meerdere rollen speelt… en dat doet ze echt heel geloofwaardig! Orphan Black gaat over een aantal klonen die verwikkeld raken in allemaal lastige verhalen omtrent genetica en patenten. Een beetje een donkere serie met soms een wat lastig verhaal om te volgen, maar het is wel een hele sterke en originele verhaallijn. Binnenkort komt het laatste seizoen uit, dus dan kun je alles achter elkaar gaan kijken.

Orphan Black

The 100

Gebaseerd op een boek (dat ik nooit gelezen heb) waarin 100 jongeren vanuit de ruimte terug naar de aarde worden gestuurd, die nagenoeg onbewoonbaar is geworden door een nucleaire ramp jaren daarvoor. Die aarde blijkt uiteindelijk alsnog bewoond te zijn en in de serie zie je hoe de “Sky people” steeds weer moeten vechten om te overleven op de grond. Wat vooral gaaf is, is dat de meeste hoofdrollen zijn weggelegd voor vrouwen, want het echt een girl power serie maakt. En het is absoluut geen serie voor watjes! Bereid je voor op heel wat actie en gevechten.

The 100

Orange is the New Black

Een hele populaire serie, dus misschien een wat voor de hand liggende keuze, maar zeker een aanrader! Tijdens de serie volg je een aantal vrouwen in de gevangenis, die van alles meemaken: van seksistische en sadistische bewakers, tot op wraak beluste medegevangenen. Je leert elke gevangen kennen en ziet diens soms ietwat bizarre verhalen langskomen. Een serie met zwarte humor, voor de liefhebber.

Orange is the new black

13 Reasons Why

Nog zo’n hype van de laatste tijd, deze serie. We volgen Hanna, een scholier die zelfmoord heeft gepleegd. Ze heeft 13 tapes achtergelaten, waarop ze uitlegt wat (en wie) haar er uiteindelijk toe dreef zelfmoord te plegen. In de serie luistert Clay, Hanna’s vriend, naar de tapes. Ik moet toegeven dat ik niet 100% positief ben over deze serie: het is naar mijn mening soms nogal langdradig en langzaam. Soms ook nogal Amerikaans, iets te. Daarnaast ging het me pas de laatste 5 afleveringen echt boeien. Maar dat neemt niet weg dat het wel een belangrijk onderwerp weergeeft, iets waar veel mensen mee te maken hebben en iets waar nog wel een taboe op heerst.

13 reasons why

Modern Family

Om het luchtig te houden, wil ik deze lijst afsluiten met de komedie Modern Family. Een heerlijke serie die je ook ‘even tussendoor’ kunt kijken, omdat een aflevering maar 20 minuten duurt. Kijk uit, daar ligt natuurlijk ook meteen het gevaar (bingewatch alarm!). De serie gaat over drie families die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het bevat heerlijke droge humor en ik moet toegeven dat ik regelmatig hardop lachend voor de tv zit als ik dit zie. Kijken dus, als je op zoek bent naar iets komisch, korts en luchtigs!

Modern family

Waarschijnlijk ken je de meeste van deze series al wel, maar ze staan natuurlijk niet voor niets in mijn favorieten-lijstje. De meeste series van deze lijst zijn dan ook gewoon populair! Allemaal stuk voor stuk series op Netflix die je moet zien…

En aangezien ik helemaal bijloop met al deze series – ja ja, zelfs voorbij Netflix – ben ik op zoek naar iets nieuws…

Dus weet jij nog een leuke (en misschien wel verrassende) serie, laat het me weten!

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Beantwoord
  Jessica
  3 juni 2017 at 10:46

  Jaaa deze volg ik ook allemaal! Zelf ben ik net begonnen met Riverdale. Dacht dat het weer de zoveelste serie over probleemjongeren zou zijn, maar het is op zich best spannend.

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   3 juni 2017 at 21:46

   Grappig dat je ze ook allemaal volgt ;) Ik zoek nog nieuwe series, dus als je Riverdale aanraadt, zal ik eens kijken of het wat is… blijkbaar hebben we wel een beetje dezelfde smaak haha.

  Laat een reactie achter