2

Video’s en quotes over reizen #1

Video's en quotes over reizen

Als je op YouTube gaat zoeken naar reisvideo’s, dan kom je zoveel moois tegen! Er zijn echt ontelbare video’s te vinden van mensen die de beelden van hun reizen samengevoegd hebben en er op deze manier iets prachtigs van gemaakt hebben. Ook zijn er online een ontelbaar aantal quotes te vinden die betrekking hebben (of kunnen hebben) op het reizen.

Ik vind het zelf altijd leuk om zulke quotes te lezen of om nieuwe video’s te bekijken, dus waarom zou ik dat voor mezelf houden? Hierbij dus een aantal fantastisch mooie of bijzonder video’s en quotes over reizen.

Cuba: The island lost in time

Een deel van mijn familie zit momenteel in Cuba (jaloers!) dus ging ik eens op zoek naar beelden van dit land. Ik vond deze video uit 2014 van Maxwell Griffin. Hij laat echt op een mooie manier de bevolking en de cultuur van het land naar voren komen. En de muziek eronder is ook schitterend!Quote 1

Een mooie quote van Lewis Carroll uit Alice in Wonderland waar ik het helemaal mee eens ben. Oja, en Alice in Wonderland vind ik ook gewoon tof.

“Actually, the best gift you could have given her was a lifetime of adventures…”
Lewis Carroll – Alice in Wonderland

Thailand: Koh Yao Noi

Wow. Gewoon wow. Zo mooi gedaan deze video. Gemaakt door Philip Bloom die deze beelden schoot op het kleine, onbekende, Thaise eiland Koh Yao Noi met een drone. En het gebruik van die drone zorgt echt voor sprookjesachtige beelden van het eiland. Mijn favoriete stukken zijn die met de buffels en de rennende kinderen over de brug. Als je even wilt wegdromen: kijk dit!Quote 2

Mijn vriend is een enorme fan van Bruce Springsteen, dus ik vind van mezelf dat ik me daar wat meer in moet verdiepen. De afgelopen week ben ik een beetje verslaafd aan de hit Born to run en de akoestische versie staat regelmatig aan.

“Someday girl, I don’t know when, we’re gonna get to that place where we really wanna go, and we’ll walk in the sun. But till then, tramps like us, baby we were born to run.”
Bruce Springsteen – Born to run

Jordanië: Visual hymn to Jordan

Hoewel ik zelf nog nooit in Jordanië geweest ben, zag ik de laatste maand genoeg mooie foto’s en verhalen voorbij komen van andere bloggers die er wel waren. Misschien denk je niet meteen aan Jordanië als je op zoek bent naar een nieuwe reis, maar volgens mij is het echt een prachtig en vrij onontdekt land. Deze video geeft een beetje een impressie daarvan. Gemaakt door Caspar Diederik voor StoryTravelers. Heel erg mooi.Quote 3

Deze quote uit de film The wolf of Wall Street kan je eigenlijk overal wel op toepassen, maar in mijn beleving is ie lekker reisgerelateerd. Wil je graag reizen? Geen smoesjes en gaan met die banaan!

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.”
Jordan Belfort – The wolf of Wall Street

Zelf raak ik van zulke video’s en quotes over reizen weer helemaal geïnspireerd om weg te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Hopelijk raken jullie er net zo geïnspireerd van!

Heb jij onlangs nog mooie reisvideo’s bekeken? Of ben je inspirerende quotes tegengekomen? Laat het me weten!

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Beantwoord
  Naomi in Wonderland
  16 oktober 2015 at 12:14

  Wat een prachtige video’s zeg! Die video van Jordanië zou zo opgepikt kunnen worden door het toerisme daar en als reclame gebruikt worden. Wauw. Ik ga ze nog eens bekijken haha

  • Beantwoord
   Kim op de wereld
   19 oktober 2015 at 09:22

   Ja echt mooi he! Volgens mij is die van Jordanië ook wel gebruikt voor het toerisme, maar dat zou ik even moeten opzoeken, weet ik niet zeker meer… Ik ga ze zo ook weer even bekijken hehe :)

  Laat een reactie achter