0

Video’s en quotes over reizen #2

Video's en quotes over reizen

Yes, het is weer tijd om een paar video’s te laten zien die je showen hoe mooi de wereld is! Lekker wegdromen dus, zeker nu het weer in Nederland zo fantastisch is *ahum*. Hier horen ook weer een aantal mooie en inspirerende quotes bij.

Kijk lekker mee, droom weg, laat je inspireren… Een aantal prachtige video’s en quotes over reizen. Geniet er weer van!

We call this home

Deze video is echt zo ontzettend cool! Gemaakt door Walter Chang, die drie jaar de wereld rondreisde. Met een supermooi liedje eronder: We call this home. Want we mogen deze hele wereld ons thuis noemen, en wat een prachtig thuis hebben we. Ik zie herkenbare plekken (Nederland, ja toch?), plekken waar ik ook geweest ben. Maar ook jaloersmakend mooie plekken, waar ik heen wil.

De beelden gaan snel en je ziet misschien niet alles supergoed, maar het is mooi in elkaar gezet en het laat gewoon zien hoe mooi de wereld is. Enjoy!Quote 1

In deel 1 deelde ik al een quote uit Alice in Wonderland, maar er zitten natuurlijk veel meer mooie stukken in dan slechts die ene. Hierbij dus een quote van de Cheshire Cat, voor elke avonturier onder ons. Om het avontuur te beginnen, hoef je alleen maar die eerste stap te zetten.

“Every adventure requires a first step.”
Lewis Carroll – Alice’s adventures in Wonderland

Op een fiets de wereld rond

Felix Starck maakte deze video over zijn avontuur rond de wereld. Een bijzonder avontuur, want hij bezocht 22 landen allemaal op de fiets. Ja echt. Hij fietste 18.000 kilometer. Ik moet er zelf echt niet aan denken, maar juist daarom vind ik het zo bijzonder dat mensen dit doen. Het mooie aan deze video vind ik niet alleen de prachtige beelden, maar juist ook de beelden van Felix zijn moeilijke momenten. Op de website www.pedal-the-world.com kun je meer lezen en de route bekijken.Quote 2

Ook Boeddha heeft genoeg wijze dingen gezegd. Deze quote kun je toepassen om meerdere dingen in je leven:

“The trouble is, you think you have time.”
Boeddha

Als je iets graag wilt, maar het komt er op dat moment niet van, of het is op dat moment niet de juiste timing, dan ben je al snel geneigd te denken “Oh, dat komt later dan wel”. Grote kans dat het je ontglipt en dat het niet meer gaat gebeuren. Misschien krijg je de kans helemaal niet meer. Misschien heb je die tijd niet.

Voorbereiding voor Edinburgh

Aankomende weekend gaan de boyfriend en ik naar Edinburgh. Ahh, zoveel zin in! Ben echt weer even toe aan een weekendje weg, dus kan ook niet wachten. Ik vond het wel een goede reden om er een mooi filmpje van Edinburgh bij te zetten. Deze is gemaakt door Expedia (die nog meer van dat soort filmpjes heeft) en ik vind het wel leuk gedaan. Al word ik wel een beetje melig van die doedelzakmuziek, maar dat hoort erbij natuurlijk…Quote 3

Momenteel lees ik het boek To kill a Mockingbird van Harper Lee. Het staat vol met mooie uitspraken. Verrassend hoe een boek dat al best lang geleden geschreven is, nog zo’n aantrekkingskracht kan hebben. Daarom zal het wel een klassieker zijn.

“There are just some kind of men… who’re so busy worrying about the next world, they’ve never learned to live in this one.”
Miss Maudie – To kill a Mockingbird (door Harper Lee)


Heb jij onlangs nog mooie reisvideo’s bekeken? Of ben je inspirerende quotes tegengekomen? Laat het me weten!

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter