2

Wat te doen in Sevilla: 9 dingen die je niet mag missen

doen in Sevilla kathedraal

Weet je wat pas lekker is? Wanneer jij met je luie gat in het zonnige zuiden zit, terwijl het in Nederland zo koud is dat de mussen stijf uit de lucht vallen. Een stedentrip naar een zonnige bestemming is echt een dikke aanrader wanneer het Hollandse weer… nou ja Hollands is, zeg maar. Na een extra shot vitamine D kun je er in Nederland wel weer tegenaan als er ijspegels aan je wimpers groeien tijdens het fietsen.

De ideale zonnige stedentrip in de winter, herfst of lente? Sevilla! Te warm tijdens de zomer, maar perfect tijdens alle andere jaargetijden. Geheid dat je vrienden en familie stikjaloers zijn als je hier van de Spaanse zon, tapas en siësta’s komt genieten.

Hieronder laat ik je zien wat wij zoal deden tijdens onze vier dagen in deze prachtige stad.

1. De wijk Santa Cruz

Je ontkomt waarschijnlijk niet aan dit gedeelte van de stad als je eenmaal in Sevilla bent. De wijk Santa Cruz is een voormalig Joodse wijk, en nu het (toeristische) middelpunt van de stad. In deze wijk vind je al verschillende van de dingen die je eigenlijk echt moet doen in Sevilla, zoals de kathedraal en het paleis.

Het leukst hier is natuurlijk de sfeer die er hangt. Overal mensen in tapasbarretjes, Spaanse vrouwen die de flamenco dansen op straat, jonge skaters die hun kunsten oefenen, straatartiesten, winkeltjes… je hoeft je hier niet snel te vervelen.

2. Real Alcázar – Het koninklijk paleis

Het koninklijk paleis is een supergroot paleis waar je gemakkelijk een paar uur lang kunt ronddwalen. Het leuke is dat het door zijn Arabische invloeden aanvoelt alsof je soms in een heel ander werelddeel rondloopt (of door de Efteling).

Wat ik eigenlijk nog mooier vond dan het paleis zelf? De tuinen! Groot, lekker veel schaduw en vol met sinaasappelbomen.

3. De kathedraal van Sevilla

doen in Sevilla kathedraal
De kathedraal van Sevilla is echt enorm. Maar echt e-norm. Als je er vanaf de buitenkant naar kijkt, dan valt het niet eens zo op, maar eenmaal binnen stond ik er wel even versteld van. Leuk weetje: het is blijkbaar zelfs het grootste gotische gebouw ter wereld en één van de grootste kerken ter wereld.

Normaal gesproken zijn wij niet echt van de kerken en dat soort dingen, maar deze was zo groot en zo bijzonder van binnen, dat zelfs wij het erg de moeite waard vonden. Echt iets wat je moet doen in Sevilla, en iets dat je sowieso moet combineren met het volgende punt…

4. Torre Giralda

doen in Sevilla torro giralda
De Torre Giralda is een toren die aan de kathedraal vastzit en die je ook alleen kunt beklimmen vanuit de kathedraal. De toren was vroeger een minaret van de moskee die daar stond, maar de kathedraal is op de plek van de moskee gebouwd, en de minaret is bewaard gebleven.

Je kunt de toren beklimmen en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maak je geen zorgen, het is geen moeilijke klim! Omdat de toren vroeger beklommen moest worden door paarden zijn er geen trappen gebouwd, maar hellingen, wat de tocht een stuk aangenamer maakt.

5. Plaza de España

doen in Sevilla plaza de Espana
Het Plaza de España is een groot halfrond plein dat omringd wordt door allemaal gebouwen. De gebouwen kun je over het algemeen niet in en worden vooral gebruikt door de overheid, maar langs het plein zijn wel allemaal nissen te vinden die bedekt zijn met heel mooi versierde, typisch Spaanse, tegels. Er ligt ook een soort gracht om het plein heen, waar je met een gondel doorheen kunt varen, als dat je wat lijkt.

6. Parque de Maria Luisa

Je verwacht het misschien niet als je aan steden denkt die in het warme en dorre zuiden van Spanje liggen, maar Sevilla is een verrassend groene stad. Eén van de leukste parken die je er vindt, is het Parque de Maria Luisa dat pal aan het Plaza de España ligt. Elke hoek die je omloopt, zie je wel weer een leuk perkje, een fontein of een stukje water waar de eenden vrolijk rondspetteren.

Je kunt er ook heerlijk in de schaduw gaan zitten om een boekje te lezen of mensen te bekijken. Iets wat wij graag deden op het heetst van de dag… dat geeft echt een zomers gevoel!

7. Metropol Parasol

doen in Sevilla Metropol Parasol
Het Metropol Parasol ligt net iets buiten de populaire toeristische wijk Santa Cruz en het is één van de grootste houten bouwwerken ter wereld. Het wordt nogal eens vergeleken met een uit de kluiten gewassen champignon en als je ernaar kijkt, kun je dat waarschijnlijk ook wel begrijpen. Voor een paar euro kun je het gebouw op om erbovenop te wandelen en van het uitzicht over de stad te genieten. Eén tip: ga rond zonsondergang, dan zie je Sevilla op zijn mooist. En vergeet niet jouw entreekaartje in te wisselen voor een gratis drankje bij het café bovenop.

8. Tapas eten

Als je aan Spanje denkt, denk je aan tapas. Toch? Nou, geloof me, in Sevilla barst het van de tapastentjes. Om de drie meter vind je er wel één. Als je echt iets typisch Spaans wilt doen, dan hoort tapas eten erbij. Waar je dat dan moet doen? Nou, ik zou zeggen: loop elke keer dat je honger hebt een ander tentje in en probeer gewoon eens wat uit. Ik denk niet dat je snel de mist in kunt gaan.

De meeste Spanjaarden eten ergens laat in de middag wat tapas als lunch, waarna ze rond een uur of 9 ’s avonds weer wat tapas als avondmaal naar binnen werken. Typische tapas voor Sevilla: spinazie met kikkererwten, Ibericoham, serranoham, gestoofde varkenswang en gestoofde stierenstaart.

9. De flamenco bekijken

doen in Sevilla flamenco
Er is één ding dat je echt moet doen in Sevilla, en dat is de flamenco gaan bekijken. Sevilla is niet voor niets de stad van de flamenco. Er zijn genoeg plekken door de hele stad waar je naar deze dans kunt kijken, maar de truc is natuurlijk om de leukste (en minst toeristische) te vinden.

Nu kan ik je geen adresjes geven, omdat ik simpelweg geen idee meer heb waar wij precies gekeken hebben. Wij hebben twee plekken aangedaan die allebei anders, maar allebei echt bijzonder waren. Bij plek 1 belandden we in een soort underground kroeg met lange tafels en bierdrinkende Spanjaarden, net of je in een oude film terecht was gekomen. Eén jongen maakte muziek, één klapte in zijn handen en stampte met zijn voeten en de laatste jongen danste een erg intense flamenco. Bij plek 2 belanden we in de gang van een overvolle kroeg (maar echt: het was een opeenstapeling van mensen) en zagen we wat oudere mensen samen de flamenco dansen en vooral veel lol hebben. Als je hier overdag langs liep, zat alles potdicht en zou je niet zeggen dat het daar elke avond feest is.

Beide plekken waren ons aangeraden door de eigenaar van onze bed&breakfast, op beide plekken waren bar weinig toeristen te vinden, en beide plekken waren gratis. Vraag dus vooral eens rond bij de inwoners van Sevilla naar de beste locaties om de flamenco te ervaren.

doen in Sevilla flamenco

Zou jij op stedentrip naar Sevilla willen gaan? Of ben je er al eens geweest en heb je nog meer leuke tips? Laat het me hieronder weten!

Lees op deze pagina meer over andere leuke stedentrips.

Pinterest doen in Sevilla

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord
    Maud - Maudgeniet.nl
    14 mei 2017 at 19:46

    Sevilla lijkt me een heerlijke stad en ik zou er heel graag eens heen gaan. Al is het alleen maar voor de heerlijke tapas… ;-) Geintje natuurlijk! Ik ben heeeel benieuwd!

  • Laat een reactie achter